Dobit Fejsbuka mlrd. dolara u 2011.

Bez autora
Sep 08 2011

Društvena mreža Fejsbuk je udvostručila prihode u prvoj polovini ove godine na 1,6 milijardi dolara. Neto profit te kompanije, koja ne kotira na berzi, pa zato javno i ne objavljuje poslovne rezultate, dostigao je u prvom polugođu ove godine oko 500 miliona dolara, dok je godinu dana ranije iznosio 355 miliona dolara.Po svemu sudeći, ukoliko nastavi sa stabilnim rastom, Fejsbuk bi u ovoj godini mogao dostići dobit u visini jedne milijarde dolara, uz prihode oko 3,2 milijarde dolara.

Dobit Fejsbuka mlrd. dolara u 2011.Društvena mreža Fejsbuk je udvostručila prihode u prvoj polovini ove godine na 1,6 milijardi dolara, objavila je agencija Reuters.

Neto profit te kompanije, koja ne kotira na berzi, pa zato javno i ne objavljuje poslovne rezultate, dostigao je u prvom polugođu ove godine oko 500 miliona dolara, dok je godinu dana ranije iznosio 355 miliona dolara.

Po svemu sudeći, ukoliko nastavi sa stabilnim rastom, Fejsbuk bi u ovoj godini mogao dostići dobit u visini jedne milijarde dolara, uz prihode oko 3,2 milijarde dolara.

Ranije ove godine u medije su procurili dokumenti prema kojima je kompanija u prvih devet meseci 2010. imala prihod od 1,2 milijarde dolara i neto dobit od 355 miliona dolara. Analitičari su procenili da je prihod u 2010. bio dve milijarde dolara, a neto dobit 600 miliona dolara.

Procenjuje se da Fejbuk ima oko 750 miliona korisnika, što ga čini najvećom društvenom mrežom na svetu. Prihodi kompanije dolaze uglavnom od internet oglašavanja i prodaje virtualnih dobara u onlajn igrama.

Prema medijskim izveštajima, Fejsbuk bi iduće godine mogao da održi IPO i izlista akcije na berzi. Vrednost kompanije na sekundarnim tržištima navodno se kreće oko 80 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik